Genesis IT och DataPolarna träffar avtal om att inleda unikt samarbete för träproduktionsbranschen

Home / Pressmeddelanden / Genesis IT och DataPolarna träffar avtal om att inleda unikt samarbete för träproduktionsbranschen

Genesis IT AB och DataPolarna AB har träffat avtal om att inleda ett unikt samarbete och tillsammans kunna leverera en komplett affärs- och verksamhetslösning för träproduktionsbranschen. Samarbetet bygger på en integration av Genesis affärssystemlösning iFenix och DataPolarnas olika systemkomponenter för bl.a. produktionsstyrning av sågverk (SawInfo).

– Detta är ytterligare ett led i att göra vår produkt tillgänglig för en bredare marknad samtidigt som vi tillsammans med DataPolarna kommer att kunna leverera en unik lösning till en bransch som är i behov av moderna verktyg. Vi får även möjlighet att utveckla och effektivisera det elektroniska flödet mellan träproduktion och handelsled, säger Patrik Liljegren, Marknadschef Genesis IT AB.

– Tillsammans med Genesis IT kan vi kombinera våra spetsområden och erbjuda både befintliga och nya kunder en heltäckande plattform där det finns IT-stöd för alla delar av verksamheten med en sömlös överföring av information. Det blir intressant och spännande att se var vi kan landa i detta, säger   Anders Marklund, VD DataPolarna.

Om Genesis IT AB

Genesis IT erbjuder kostnadseffektiv IT i form av affärs- och verksamhetssystem, molntjänster samt IT-driftslösningar. Bolagets mest attraktiva tjänst i dess produktportfölj är iFenix, en egenutvecklad och molnbaserad affärsystemslösning med komplett IT-stöd för dess användare. Bolaget är publikt & noterat på Aktietorget där dess aktie handlas under kortnamnet GENE. Genesis IT grundades 1998 och har ett 40-tal anställda i Stockholm och Luleå.

Om DataPolarna AB

DataPolarna bedriver systemutveckling inom flera områden med huvudparten av företagets lösningar inriktade mot sågverks- och gruvindustrin. Bolaget har sedan många år en inriktning att leverera färdiga systemlösningar kring planering, uppföljning, lagerhantering och logistik. DataPolarna grundades 1995 och har 15 anställda i Skellefteå.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Genesis IT AB (publ)DataPolarna AB
Patrik Liljegren, InformationschefAnders Marklund, VD
E-post: ir@genesis.seE-post: anders.marklund@datapolarna.se
Tel: 010 27 27 311Tel: 070 371 20 90

Denna information är sådan information som Genesis IT är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 mars.