SVT väljer iFenix för digitalisering av det svenska kulturarvet

Home / Pressmeddelanden / SVT väljer iFenix för digitalisering av det svenska kulturarvet

Ända sedan starten av Tv-produktion i Sverige, 1956, har SVT sparat stora delar av de kostymer och den rekvisita som använts i syfte att återbruka detta. Samlingarna omfattar i dagsläget ca 250.000 kostymer, 50.000 bijouterier/slipsar, 1.6 miljoner andra objekt och 130.000 möbler. Genesis IT & iFenix Affärssystem har genom tilldelningsbeslut i upphandling ”Återförsäljare av Uthyrningslösning samt tillhörande tjänster”, SVT Inköp, FFU 2019/55, blivit utvalda att leverera lösning för att digitalisera arkivet och införa en modern uthyrnings- & betaltjänst.

– Vi är naturligtvis väldigt stolta över att få förtroende att leverera till SVT som är en gigant inom svensk media. Vi känner oss säkra på att med ett införande av iFenix affärssystem kunna bidra väsentligt till deras verksamhet, där vår nya mobila kassalösning kommer att vara utgångspunkt, säger Patrik Liljegren, Marknadschef för Genesis IT.

Parterna har ännu inte ingått civilrättsligt bindande ramavtal pga. gällande avtalsspärr om 10 dagar efter dagen för meddelande av tilldelningsbeslut, under vilken tid tilldelningsbeslutet kan överprövas. Ordervärdet bedöms vara begränsat i förhållande till Genesis omsättning men en eventuell affär anses ändå ha ett strategiskt värde och visar på bredden i vårt erbjudande.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Genesis IT AB (publ)

E-post: ir@genesis.se

Tel: 010 27 27 200