Genesis IT inleder förhandling om förlängning av avtal med XL-BYGG inför upphörande i slutet av 2020

Home / Pressmeddelanden / Genesis IT inleder förhandling om förlängning av avtal med XL-BYGG inför upphörande i slutet av 2020

Genesis IT AB tillhandahåller sedan 2012 affärssystemet iFenix till bygghandelskedjan XL-BYGG AB, en unik och kundanpassad lösning som svarar mot kedjans och de enskilda butikernas behov. Samarbetet med XL-BYGG har under åren omfattat en totalleverans av funktionalitet till både kedja och butiker.

Det nuvarande avtalet med XL-BYGG löper ut den 31 december 2020. Tidigare i år förvärvade Mestergruppen AS majoriteten av aktierna i XL-BYGG AB och blev därmed ny huvudägare i XL-BYGG AB. Som en del i kedjans fortsatta utveckling ser man över möjliga effektiviseringar och besparingar kring exempelvis IT och systemstöd.

XL-BYGG och Genesis IT har inlett diskussioner om förändringar inför en potentiell förlängning av avtalet. Samarbetet med XL-BYGG och dess delägare är högt prioriterat för Genesis IT AB som ser fram emot de fortsatta diskussionerna och en fortsatt bra samarbetsrelation med XL-BYGG.

XL-BYGG är en kedja av närmare 60 fristående bygghandlare med cirka 80 butiker över hela landet. Tillsammans med sina kolleger i Norge och Danmark bildar man Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Genesis IT AB (publ)
Patrik Liljegren, Marknads- och Informationschef
E-post: ir@genesis.se
Tel: 010 27 27 311